Спасителите, които се опитват да намерят 47 души, затрупани след срутване

...
Спасителите, които се опитват да намерят 47 души, затрупани след срутване
Коментари Харесай

Продължават опитите да бъдат извадени затрупаните миньори в Китай

Спасителите, които се пробват да намерят 47 души, затрупани след срутване в открита мина в Северен Китай, трябваше да трансформират метода си на работа, с цел да избегнат причиняването на нови свлачища, оповестиха държавните китайски медии, представени от Асошиейтед Прес.

Досега е доказана гибелта на шестима души и други шестима ранени са били спасени в мината във Вътрешна Монголия към четвъртък вечерта, заяви китайската телевизия CCTV.

След огромното сриване в мината, копаенето, осъществявано с багери и булдозери, може да докара до риск от нови сривания. Спасителните екипи се постанова да копаят послойно, с цел да продължат търсенето си от двете страни на планината.

В петък тежки машини бяха видяни да работят на най-горното равнище на рухналата площадка, търсейки блокирани транспортни средства и затрупани миньори.

Първоначалното проваляне на една от стените на ямата е станало към 13 часа в сряда, затрупвайки хора и минни камиони изпод под тонове камъни и пясък.

Последвало ново сриване към пет часа по-късно спря избавителните старания, преди те да бъдат възобновени в четвъртък.

Компанията, ръководеща мината, Inner Mongolia Xinjing Coal Industry Co. Ltd., беше санкционирана предходната година за голям брой нарушавания на сигурността, в това число несигурни трасета, рисково предпазване на летливи материали и липса на образование по сигурност, съгласно новинарския уеб страница The Paper.

Вътрешна Монголия е основен район за рандеман на въглища, минерали и редкоземни детайли, който съгласно критиците е опустошил района от планини, тревисти степи и пустини.

Китай разчита в огромна степен на въглища за произвеждане на електрическа енергия, само че се опита да понижи броя на смъртоносните произшествия в мините посредством по-голям акцент върху сигурността и закриване на по-малки рудници, които нямат нужното съоръжение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР